Co vaší pleti nejvíce škodí?

Všichni toužíme po dokonale krásné pokožce. Mnoho z nás péči o pokožku věnuje nejen hodně času, ale také peněz. Jste si ale jistí, že o svou pokožku vhodně pečujete a že jí neškodíte? Sestavili jsme pro vás seznam věcí, které naší pleti velmi škodí. Neděláte z těchto zlozvyků něco i vy? A na co si případně dát pozor?

Mýdlo a obličej

Mýdlo, ať to tuhé nebo tekuté, je ideální na mytí rukou nebo pokožky těla. Rozhodně se ale nehodí na obličej! Mýdlo má zpravidla pH mnohem vyšší, než je pH vaší pleti, takže ji dráždí a hlavně vysušuje. Proto se vyhýbejte kontaktu mýdla s pokožkou v obličeji. Sáhněte po vhodných mycích gelech nebo odličovacích vodách.

Kouření

Jak je známo, kouření škodí nejen našim plicím, ale i pokožce. Samotné kouření má za následek zrychlené stárnutí pokožky. Proto silní kuřáci většinou vypadají starší, než doopravdy jsou.

Vhodná kosmetika

Co se týče pečující kosmetiky, vsaďte na kvalitní produkty z ověřených zdrojů. Taktéž se zaměřte na to, aby kosmetika neměla jen čistě hydratační účinek, ale aby vaší pleti dala co nejvíce! Například kosmetika značky Neauvia obsahuje lipidy, vitamín C a mnoho dalších ingrediencí, které vaši pleť nejen vyživí, ale dokáží ji také léčit, stabilizovat či pozvednout. Důležité je, aby pečující kosmetika měla i ochranný faktor, zejména na jaře a v létě.

Ach ty pupínky…

Asi to každá znáte. Tito nechtění návštěvníci se na vaší pleti znenadání objeví a vy se neudržíte a zbavíte se jich rychle a sama. Vymačkáváním pupínků si nejen můžeme zanítit pleť, ale také se pupínky mohou rychleji šířit a po zahojení ranky nám zůstávají drobné jizvičky. Zkuste to vydržet a nechte pupínek zmizet sám od sebe.

0 Komentáře

Komentujte

Chcete přidat komentář?
Zde můžete!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *