Jak jednoduše pečovat o své klouby!

Ráno vstáváte z postele a cítíte se více rozlámaní, než když jste do ní uléhali. I to mohou být prvotní příznaky problémů s klouby. Naše klouby potřebují pořádnou péči, a to hned z několika důvodů! Jsou to právě klouby, které nás denně drží při chodu a bez nich bychom si život jen stěží dokázali představit. Pečujete o své klouby dostatečně? Pokud ne, zde je pár tipů.

Kdy se klouby začínají hlásit o slovo?

Zhruba ve věku mezi čtyřiceti až padesáti lety zpravidla dochází ke zpomalení činnosti buněk chrupavčité tkáně, to znamená, že se její schopnost regenerace snižuje. Proto je důležité se o pohybový aparát začít starat včas. Nelekejte se, opotřebení kloubů je přirozený proces, ale jeho průběh a důsledky lze oddálit!

Pravidelný pohyb

Zdravý pohyb je pro tělo nesmírně důležitý. Že nemáte rádi sport? Nevadí! Nejpřirozenějším pohybem člověka je chůze. Každý jedinec by měl denně nachodit nejméně 10 000 kroků! Pokud si nejste jistí, kolik nachodíte vy, pomoci vám mohou například aplikace v chytrém telefonu, které měří vaše kroky za vás. Vy tak budete mít lepší přehled o tom, kolik toho nachodíte a kolik vám ještě do denního limitu chybí. Zkuste tak autobus do práce vyměnit za chůzi. Nebo alespoň pár zastávek dojděte pěšky!

Kila dolů

Bolest kloubů může zapříčinit i nadváha. Taková kila navíc totiž zatěžují naše klouby více, než je zdrávo! Pokud chcete, aby vám vaše klouby bez potíží fungovaly co možná nejdéle, zkuste se zaměřit na snížení tělesné váhy.

Vsaďte na zdravou stravu!

Zdravá strava je klíčem ke všemu. Strava jako taková totiž ovlivňuje všechny tělesné pochody. Vyplatí se snížit příjem masa a masných výrobků, a naopak zvýšit přísun vlákniny, nenasycených mastných kyselin (rostlinné oleje). Například omega-3 mastné kyseliny mají protizánětlivé účinky a tlumí bolest, a proto jsou mimo jiné součástí mnoha kloubních preparátů.

SOS pomoc

Pokud si už nevíte rady a klouby vás stále bolí, vyzkoušejte ošetření autologní plazmou PRP! Toto ošetření účinně bojuje s bolestní kloubů, a ne málo jedinců se díky ošetření PRP od RegenLab zcela vyhnulo operaci kloubů!

0 Komentáře

Komentujte

Chcete přidat komentář?
Zde můžete!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *