Jak na bujnou kštici? Poradíme vám!

Trápí vás vypadávající vlasy? Nezoufejte, nejste sami. Výzkumy ukazují, že až dvě třetiny mužů zaznamenávají do 35 let určitý stupeň ztráty vlasů. Ten však bývá v průměru malý. Změny přichází až v pozdějším věku. Okolo 50 let už se s výrazně se tenčícími vlasy setkává až 85 % mužů. Drtivá většina případů, až 95 %, souvisí s tzv. androgenetickou alopecií. Tato porucha je ovlivněna genetickou výbavou daného člověka a souvisí především s produkcí mužského pohlavního hormonu testosteronu v těle. Tímto problémem trpí v České republice až jeden a půl milionu mužů. Tento defekt se nevyhýbá ani ženám. I ony mohou trpět úbytkem vlasů. Průzkumy ukazují, že v České republice touto poruchou trpí zhruba půl milionu žen. Příčin vypadávání vlasů ale může být více, od genetických predispozic, přes léky, hormonální výkyvy a kožní infekce až po stres.

Jak ztrátě vlasů zamezit?

Klíčem ke zmírnění či k úplnému zastavení ztráty vlasů je nejen řádně vyživená a hydratovaná pokožka hlavy. V těchto případech až tak nezáleží na tom, zda používáte vhodný šampon či jinou péči podporující růst vlasů, protože se tato péče zkrátka nedostává tam, kam má. Má jeden zásadní problém – působí jen na povrchu. Chcete-li napomoci růstu vlasů, vhodné je podstoupit ošetření s využitím PRP (plazmy bohaté na krevní destičky).

Jak ošetření PRP funguje?

A jak nám naše krevní destičky pomohou v růstu vlasů? Naše vlastní krevní destičky jsou nositeli růstových faktorů a právě růstové faktory umí hojit a regenerovat jako nic jiného na světě. Dokážou dokonce unaveným buňkám nařídit jejich obnovu a spravit ty poškozené. Tyto poškozené buňky můžeme často vinit z řídnutí vlasů. Tato terapie se jmenuje Regenplazma® a za jejím vývojem stojí švýcarská firma RegenLab. Mějte tedy na paměti, že pokud vás padající vlasy skutečně trápí, zeptejte se svého dermatologa na možnost ošetření vlastní krevní plazmou. Právě toto ošetření vám může změnit život a vy se opět budete cítit sebevědomě.

0 Komentáře

Komentujte

Chcete přidat komentář?
Zde můžete!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *