Když se projeví kloubní problémy…

Život si bez pohybu nedokážeme představit. Jen si uvědomme, jak je život najednou složitý, když se nemůžeme hýbat. A co dělat, když pohyb bolí? V tom případě mnohdy vyhledáme lékařskou pomoc. Bohužel existuje mnoho lidí, kteří raději skrývají, že je něco špatně, než aby s tím něco dělali. Samotná bolest často nebývá prvním indikátorem problému, je až dalším stádiem. Jak poznáte, že máte ortopedický problém a co s tím můžete dělat? Dáme vám několik rad.

Jaké jsou příčiny?

Miliony lidí po celém světě trpí degenerativním onemocněním kloubů – tzv. artritidou. O co se vlastně jedná? Toto degenerativní kloubní onemocnění vzniká úbytkem chrupavčité hmoty na koncích našich kostí, tedy uvnitř kloubů. V rané dospělosti, když je ukončen náš růst, je tato hmota pevná, silná a gumovitá. Pokud je ale kloub namáhán, a také stářím, se tyto vlastnosti mění.

Příčin, ze kterých vznikají degenerativní kloubní onemocnění je mnoho. Může jít o genetické predispozice, různé typy zranění – ty většinou problémy odstartují, nebo zvýšená námaha těchto kloubů. Některé příčiny, jako je genetika, vyléčit nelze. Dobrou zprávou ale zůstává, že většině z nich lze předcházet nebo je úspěšně řešit! Ale jak?

Jak problémy řešit?

Pokud se už vyskytl první problém, je mnoho směrů, jak postupovat. Někdy pomůže změna životního stylu. Ta může nejen zmírnit vaše bolesti, ale dokonce problém zcela vyřešit. O čem je řeč? Mluvíme o změně jídelníčku, více pohybu – například v podobě delších procházek. Pokud se ale potíže stupňují, je potřeba vyhledat specialistu. Záleží na lékaři, jak váš stav vyhodnotí. Může navrhnout určité potravinové doplňky, rehabilitaci, popřípadě vhodný zákrok. V určitých případech je vhodným ošetřením také ošetření PRP – vlastní krevní plazmou!

Jak funguje ošetření PRP od Regenlab?

Jedná se o unikátní švýcarskou DNA terapii, která využívá obrovského potenciálu naší vlastní plazmy a zejména krevních restiček. Tento potenciál spočívá v možnosti opravovat a regenerovat buňky. Věděli jste, že dokáže unaveným buňkám nařídit obnovu a spravit ty poškozené? Vše, co je k tomu potřeba, je odstředit krevní destičky z krve a aplikovat v místě potřeby. K výraznému zlepšení stavu dochází až u 70 % pacientů!

0 Komentáře

Komentujte

Chcete přidat komentář?
Zde můžete!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *