Klouby nebolí jen seniory

Myslíte si, že klouby bolí jen osoby ve starším věku? Že se vám bolest kloubů ještě nějaký ten pátek vyhne? To jste bohužel na omylu! Artróza – jedno z nejčastějších kloubních onemocnění. To dnes nepostihuje jen starší lidi, ale stále častěji i osoby mladšího věku, jako například třicátníky a dokonce i aktivní sportovce. Jak tyto problémy vypozorovat a jak proti nim zakročit?

Bolest je špatné znamení

Nejčastěji na problémy s klouby upozorní jejich bolesti. Přidat se mohou i obtíže s pohybem, dále problémy při vstávání, citlivost na chlad a změnu počasí či celková ztuhlost kloubů. V tomto případě nesázejte na léky proti bolesti. Je potřeba začít jednat dřív, než bude pozdě. Důležité je totiž artrózu zachytit v počátcích. Proto zajděte raději na konzultaci ke svému lékaři, abyste něco nezanedbali.

Lékař urči intenzitu a rozsah případného onemocnění a doporučí následující léčbu. Nejčastěji za artrózou stojí nadměrné zatěžování kloubů (zejména sportem), genetické predispozice či úraz. Na vině může být i věk jedince, který se podepisuje na opotřebovanosti kloubů.

Jak potíže zmírnit?

Při počátcích onemocnění pomůže i pouhá změna stravy. Ta by měla být bohatá na minerály, vitamíny (zejména vitamín C) a také mega-3 esenciální mastné kyseliny, které jsou obsaženy např. v rybách. Velmi vhodná je také konzumace semínek a oříšků. Selen, který je pro naše klouby prospěšný, můžeme nalézt třeba v tmavém pečivu, kterým je dobré nahradit to bílé.

Pomoci mohou také doplňky stravy, které se zaměřují na potíže s klouby. Na trhu jich nalezneme celou řadu. Pokud však ani změna jídelníčku a potravinové doplňky nepomůžou, můžeme důvěřovat nejmodernějším technologiím. Švýcarská firma Regenlab totiž nabízí nejmodernější techniku regenerace kloubů. Jedná se o patentovanou metodu re-aplikace obohacené krevní plazmy, která je pacientovi vlastní.

Myslete na své klouby i v mladším věku. Věřte, že ve stáří nebudete litovat.

0 Komentáře

Komentujte

Chcete přidat komentář?
Zde můžete!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *