Naučte se být spokojená sama se sebou!

Všude kolem nás vidíme krásné modelky, celebrity a osobnosti, které podle všeho za všech okolností vypadají naprosto neodolatelně! Hlavně na sociálních sítích se nám dostává pocitu, že všechny ženy mají čas trávit hodiny v koupelně a přes den sedět po kavárnách. Realita však může být daleko jiná!

Sociální sítě nejsou realita

Je potřeba si uvědomit zásadní věc – sociální sítě nikdy neukazovaly a neukazují realitu. Jen se nad tím zamyslete – co dáváte na například na Facebook? Fotky z krásných a radostných událostí. Nikdo nesdílí rád své trable a problémy. Proto ani celebrity málokdy uvidíme nenamalované a v nezáviděníhodných situacích. Nevěšte tedy hlavu! I právě tyto celebrity mají, stejně jako vy, období plné splínů, obden mastné vlasy a make-up nenosí 24 hodin denně. Přestaňte se tedy trápit tím, jak „nedokonalý“ život máte a zkuste se zaměřit na to krásné!

Nikdy se s nikým nesrovnávejte

Pokud nejste šťastná, nemáte sebe sama skutečně ráda. Naučte se to. Nikdy se proto nesrovnávejte s někým jiným. Každý člověk je totiž jiný – a hlavně jedinečný. Vy víte o svých vadách, ale nevíte zhola nic o vadách toho druhého člověka, se kterým se srovnáváte. Možná máte tuk na břiše, ale třeba zachraňujete denně životy nebo děláte radost ostatním.

Vše zlé je k něčemu dobré

Prvním krokem je nastavit váš mozek na pozitivnější vlnu. Pokud už ráno vstanete levou nohou a naštve vás každá maličkost, věřte, že i váš den se ponese v negativním duchu. Důležité je i na každé špatné věci vidět něco pozitivního. Ujel vám autobus do práce? Nevadí, udělejte si procházku, kupte si po cestě dobrou kávu. Uděláte tak něco dobrého pro své tělo a věřte, že vám to šéf pro jednou promine!

Nemějte ze všeho strach

Kdybyste měla dostatek odvahy a sebedůvěry, co byste dělala? Máte nějaký sen? Pokud ale nadále budete sedět v koutě, ten sen za vámi nepřijde sám a váš život se z ničeho nic nezmění. Udělejte onen první krok. Nebudete litovat.

Spokojenost

Jsme zvyklé zaměřovat se na své nedostatky. „Mám křivý nos, tady bych potřebovala trochu zhubnout, no a ty zuby? To je katastrofa!“ Tyto věty si každá z nás občas řekne. Bohužel najdou se i tací, pro které jsou tyto věty na denním pořádku. Zkuste ale sebe vnímat jinak! Co je na vás krásného? V čem jste dobrá? Říkejte si tyto věci častěji a uvidíte, že se změní i váš pohled na svět.

Naučit se mít sama sebe ráda, je běh na dlouhou trať. Věřte ale, že tato cesta stojí za to!

0 Komentáře

Komentujte

Chcete přidat komentář?
Zde můžete!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *