Víc jíst a zároveň hubnout? 3 tipy jak na to!

Klasické novoroční předsevzetí – chci začít hubnout. Proto právě po Novém roce najdeme v posilovnách a dalších sportovních centrech velké množství lidí. Nedílnou součástí každého hubnutí je strava. Přinášíme vám 3 tipy, jak neumřít hlady, ale zároveň váhu ručičky posunout dolů!

Zelenina je kamarád

Jakmile zařadíte do jídelníčku více zeleniny, budete překvapeni, o jaké výtečné chutě jste se připravovali. Například taková dýňová polévka má malé množství kalorií a stále chutná skvěle! A co teprve pizza z květáku! Ta, nejenže neobsahuje lepek, je dietní, ale taktéž je to delikatesa. A taky se vůbec nic nestane, pokud jí sníte celou.

Dodržujte základní pravidlo: vměstnejte zeleninu všude, kam to jen půjde. Jako přílohu k masu, do těstovinového salátu nebo zkuste i zeleninové šťávy.

Vsaďte na luštěniny

Luštěniny bychom správně měli jíst alespoň 2x týdně. Mají totiž mnoho výhod – obsahují velké množství živin, zasytí a také jsou velmi cenově dostupné. Ať už je to čočka, cizrna, hrách nebo kuskus. Navíc obsahují poměrně málo tuků, zato jsou skvělým zdrojem komplexních sacharidů a bílkovin. Proto pomáhají budovat a ochraňovat svalovou hmotu, což se při hubnutí přeci velmi hodí.

Jezte pravidelně

Základní pravidlo zní – nepřejídat se. Rozdělte si stravu na menší porce a jezte v průběhu celého dne. Nejenže se vyhnete nočnímu přejídání, ale také nebudete své tělo zatěžovat návalovým trávením. Tělo si na nový režim trávení zpravidla rychle zvykne a metabolismus se rozpohybuje. Pak budete spalovat velice rychle, a i při častém stravování a bez strádání shazovat přebytečná kila.

A jaké triky fungují u vás? Dáváte si podobná novoroční předsevzetí?

0 Komentáře

Komentujte

Chcete přidat komentář?
Zde můžete!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *