Jezte jako Řekové, aneb středomořská strava snižuje riziko rakoviny dělohy

Jezte jako Řekové, nabádají společnost vědci a odborníci na výživu. Proč? Podle jejich rozsáhlých studií může mít skladba jídelníčku jižanů velký vliv na to, zda onemocníte nebo neonemocníte rakovinou.

Rakovina dělohy se stává čím dál větším strašákem dnešní doby a procento těchto zdravotních problémů rapidně roste. Vědci ale zjistili, že ženy, které se stravují dle středomořského jídelníčku, který obsahuje spoustu zeleniny, ovoce, ořechů a ryb, tak mohou snížit riziko vzniku této choroby.

Odborný časopis British Journal of Cancer zveřejnil studii, která říká, že dámy, které se drží diety, do které je zařazeno spousta ryb, obilovin a opravdu velké množství zeleniny snižují riziko rakoviny dělohy o 57 %.

Výzkum vedený v Itálii na 5000 ženách zkoumající jejich stravovací návyky v mladém a poté pozdějším věku jasně ukázal, že strava má opravdu velký vliv na riziko vzniku rakoviny ženských orgánů.

 

Co tedy jíst a čeho se naopak vyvarovat?

Ženy by měly jíst hodně zeleniny, ovoce, luštěnin, ořechů, obilovin, brambor, ryb a mononenasycených tuků. Naopak se doporučuje omezit příjem masa, mléka a celkově mléčných výrobků, plus samozřejmostí je omezení alkoholu.

Celý článek ZDE

0 Komentáře

Komentujte

Chcete přidat komentář?
Zde můžete!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *