I muži si zaslouží tu nejlepší péči

V dnešní době není považováno za zženštilé, pokud o sebe muž pečuje. Je zcela běžné upravovat si vlasy, používat kolínskou, tak proč by mělo být zženštilé hledat řešení svého estetického problému se specialistou. Časy se změnily.

Podíváme-li se do minulosti, jen těžko budeme hledat období, kdy by muži byli skutečně zanedbaní. Ať už to byly paruky, punčochy, kalhoty s puky, bílé košile, hedvábné vesty, upravené vousy… Každé století bylo typické něčím jiným. Je skutečně zpátečnické předpokládat, že moderní muži by se měli stydět za to, že o sebe pečují.

Péče o pokožku

Stejně jako ženy, i muži by neměli zapomínat na péči o svou pokožku. Mužská pokožka je vystavována stejným vlivům jako ta ženská. Navíc, muži mohou mít více stresující zaměstnání, často pracují do noci a jejich obličej dostává zabrat i pravidelným holením. Proto by i muži měli vsadit na vhodnou pečující kosmetiku. Například značka Neauvia má ve svém portfoliu ideální produkty pro namáhanou mužskou pleť. Ať už se jedná o denní krém, oční sérum nebo krém s vitamínem C na projasnění a výživu pleti.

Vypadávání vlasů

Mnoho mužů v produktivním věku začne trápit vypadávání vlasů. Za vinu to můžeme dávat testosteronu. V případě, že se v těle nachází příliš mnoho testosteronu, může to vést k plešatosti. Ztrátou vlasů trpí častěji právě muži – až dvě třetiny mužů zaznamenávají do 35 let určitý stupeň ztráty vlasů a ve věku 50 let už se s výrazně se tenčícími vlasy setkává až 85 % mužů. A lze plešatění nějak zastavit? Pomoci může vlasová mezoterapie nebo ošetření vlasů pomocí PRP (vlastní plazmy obohacené o krevní destičky) od švýcarské společnosti RegenLab. Toto ošetření má příznivý vliv na pokožku hlavy – ošetření PRP ji stimuluje už na buněčné úrovni, což vede k výraznějšímu a kvalitnějšímu růstu vlasů.

Toto bylo několik tipů, které mohou mužskému pohlaví pomoci s regenerací a výživou těla. Žádný muž by rozhodně neměl zapomínat i na pravidelný relax, ať už v podobě masáží, pedikúry, kadeřníka, barbera a dalších služeb, které dnešní doba nabízí.

0 Komentáře

Komentujte

Chcete přidat komentář?
Zde můžete!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *