Klouby bolí až 50 % Čechů! Jak o klouby pečovat?

Tato čísla jsou opravdu alarmující. Podle statistik trápí bolest kloubů a zad okolo 50 % lidí nad 50 let věku. Vědci dokonce tvrdí, že bolesti kloubů se stanou nejzávažnějším problémem naší budoucnosti. Proto je potřeba mít na paměti, že je důležité se o klouby řádně starat! Co kloubům prospívá?

Správná výživa

Aby klouby mohly normálně a bezbolestně fungovat, musí být zaprvé v dobré kondici. To platí především pro vaše svaly, chrupavky a kosti. Základem je tedy správná výživa, a to už od útlého věku. Ke zlomu obvykle dochází po 30. roce života. Jsme svědky toho, že chrupavky začínají mizet rychleji, než stačí zpětně dorůstat. Příjem glukosaminu, kalcia a vitamínu C v potravě je tedy nezbytný, neboť se jedná o stavební materiály kostí a také chrupavek.

Nezapomeňte na vápník

Ne nadarmo nám babičky vždycky říkaly, že máme pít mléko, ať máme pevné kosti. Vápník je pro naše tělo velice důležitý. Pokud ho tělo nemá dostatek, začne si ho půjčovat z kostí. Což může mít za následek, že se kosti stávají měkčími a křehčími. V podstatě můžeme říci, že naše tělo drží pohromadě díky vápníku. Proto bychom na jeho dostatek v potravě měli brát zřetel.

Pravidelný pohyb

Pro zdravé fungování kloubů je vhodný i pravidelný pohyb. Ať už jsou to procházky, běhání, jóga nebo další vícestranné sporty. Při pohybu by vaše klouby neměly být jednostranně zatěžovány a před každým sportem je potřeba se pořádně protáhnout! Vyměňte tedy auto nebo hromadnou dopravu za pěší chůzi. Doporučený počet kroků na jeden den pro aktivního jedince je 10 000 kroků. Pro lepší měření si můžete do svého chytrého telefonu nainstalovat i měřič chůze.

Regenerace

Na trhu existuje mnoho doplňků stravy, které slibují posílení a regeneraci vašich kloubů. Pokud ale chcete vyzkoušet něco vysoce účinného a na zcela přírodní bázi, zkuste ošetření vlastní krevní plazmou bohatou na krevní destičky. Ty totiž fungují jako skvělí buněční opraváři. Dokáží vaši chrupavku regenerovat a připravit na případnou zátěž do budoucna.

0 Komentáře

Komentujte

Chcete přidat komentář?
Zde můžete!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *