Pečujete dostatečně o pokožku svého těla?

Čistíte si pravidelně pleť, hydratujete, líčíte a používáte hydratační kosmetiku? Jestlipak ale věnujete stejnou péči i svému tělu? Většina z nás péči o pokožku celého těla zanedbává, a přitom právě na těle se stárnutí pokožky projevuje velmi výrazně. Známky stárnutí lze pozorovat zejména na povadlé pokožce dekoltu, na krku nebo na pažích. Náš věk také dokáží prozradit hřbety rukou, kde prosvítají cévy, a mnoho dalších neduhů, které dlouhá léta ignorujeme. Jak se tedy starat o pokožku těla?

Lokty a kolena

Kůže na kolenou a loktech bývá často velice suchá. Důvodem je, že se tyto klouby neustále otírají o látku našeho oblečení. Proto si tato místa zaslouží větší dávku hydratace. Ve sprše použijte peeling a zbavte se odumřelé pokožky. Následně tato místa hydratujte tělovým mlékem. Hledáte to pravé? Vyzkoušejte Silk Body Serum od značky Neauvia! Toto sérum navíc obsahuje 3D kyselinu hyaluronovou a proteiny z hedvábí. Ty vyhlazují, hydratují a zpomalují projevy stárnutí.

Nezapomeňte na ruce!

Mnohdy zapomínáme na ruce, i když právě na nich se nejčastěji projevují znaky stárnutí. Pokožka rukou je vystavena velkému množství okolních vlivů – chladu, teplu, vlhkosti. Také se dostává do styku s různými přípravky, například na úklid, které mohou obsahovat pro pokožku velice citlivé látky. Pořiďte si krém na ruce, nejlépe s UV faktorem, a vyhýbejte se přímému kontaktu rukou s čisticími prostředky.   Zkuste i při mytí nádobí používat rukavice.

Krk a dekolt

O pokožku dekoltu a krku je třeba se starat dříve, než bude pozdě – než se objeví hluboké vrásky. Krk a dekolt totiž potřebují více péče, než například pokožka v obličeji – pokožka na krku a dekoltu je totiž tenčí a je v ní mnohem méně mazových žlázek. Tím pádem má tendenci být sušší, brzy ztrácí elasticitu a začnou se v ní tvořit vrásky. Pro zmírnění vrásek pomůže například spánek na zádech, vhodný krém s UV faktory a pravidelná hydratace.

0 Komentáře

Komentujte

Chcete přidat komentář?
Zde můžete!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *