Rychlejší výsledky díky kombinované léčbě striae distensae

Kombinovaná léčba plazmou obohacenou o krevní destičky a mikrodermabrazí je účinná v případě striae distensae, a to podle průzkumu publikovaného 6. července online v Journal of Cosmetic Dermatology. Doktor Zeinab Abd El-Samad Ibrahim z egyptské Tanta University a jeho kolegové podali 68 náhodně vybraným pacientům trpícím striae distensae intradermální injekci samotné plazmy obohacené krevními destičkami, samotnou mikrodermabrazi nebo kombinaci plazmy a mikrodermabraze při jednom sezení. Každý pacient prošel až šest sezení ve dvoutýdenních intervalech.

stretch_marks

Vědci zjistili, že v porovnání se samotnou mikrodermabrazí měla injekce plazmy obohacené krevními destičkami nebo kombinovaná léčba injekcemi plazmy a mikrodermabrazí výrazné účinky při zmírnění striae distensae. Lepší výsledky za kratší dobu byly dosaženy kombinací plazmy a mikrodermabraze během jednoho sezení.

Po ukončení léčby bylo zaznamenáno zvýšené množství kolagenových a elastinových vláken v dermis. Všechny typy léčby byly snášeny dobře.

„Při léčbě striae distensae je samotná plazma obohacená krevními destičkami je účinnější než samotná mikrodermabraze, ale pro dosažení vyššího a rychlejšího účinku je vhodnější použít jejich kombinaci,“ uvádějí autoři.

 

Co je Striae distensae (neboli pajizévky)?
U 90 % těhotných se v průběhu II. trimestru objevují červené až fi alové těhotenské jizvy v oblasti břicha, prsů a stehen. S postupujícím těhotenstvím se mohou rozšiřovat na dolní polovinu zad a na paže. Na vzniku se podílí hlavně genetika, hormonální a mechanické změny. Po porodu přetrvávají ve formě světlých, perleťově bílých jizviček.

Co je to mikrodermabraze a k čemu se používá?

Mikrodermabraze je jedním z kosmetických zákroků, kterým si můžete naprosto bezbolestně nechat vyhladit, a tím pádem i omladit vaši pleť na obličeji i na celém těle. Mikrodermabraze spolehlivě redukuje obličejové vrásky, a také umí odstraňovat drobnější  jizvičky a strie (malé jizvičky vznikající při náhlé změně váhy, nejčastěji po porodu, v pubertě atd.) na různých částech těla. Strie vypadají jako kožní trhlinky, mohou mít bílou, růžovou až červenou barvu. Jestliže se trápíte například tímto neestetickým problémem, metoda mikrodermabraze je pro vás vhodnou volbou…

0 Komentáře

Komentujte

Chcete přidat komentář?
Zde můžete!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *