Stop bolesti – hledejte příčinu!

Bolest kloubů se začíná objevovat, pokud dochází k přetížení, poškození nebo onemocnění kloubů. Jestliže se jedná o fyzické přetížení, bolest kloubů většinou odezní, pokud onu náročnou aktivitu přerušíme. U poškození kloubu to není tak jednoduché. Pokud je kloub jakkoliv narušen, na prvním místě je léčba daného kloubu. Přetížením poškozeného kloubu totiž můžeme samotný pohybový aparát ještě více poškodit. Další kapitolou je bolest způsobená onemocněním kloubů. Všechny zmíněné potíže ale spojuje jedno – vždy je nejlepší najít co možná nejrychleji příčinu bolesti.

Onemocnění kloubů

Bolest, ztuhlost kloubů a později i jejich omezená hybnost, to jsou základní projevy artrózy (osteoartrózy). Jedná se o chronické degenerativní onemocnění, které mnohdy končí až nutností operace a výměny kloubu. Co je zajímavé – ženy tímto onemocněním trpí až pětkrát častěji než muži. Samozřejmě mohou být bolesti kloubů průvodním jevem i vážných onemocnění pohybového aparátu – např. revmatické artritidy, která vzniká poruchou imunitního systému. Existuje celá řada kloubních onemocnění a jedno mají společné – pro jejich vyléčení je nutné hledat tu pravou příčinu.

Hledejte příčinu!

Pokud bolestí kloubů trpíte, začněte hledat důvody. Nepomůže vám klouby mazat nebo brát léky proti bolesti. Tím pouze tlumíte vnější projevy daného problému. Měli byste si začít klást jednoduché otázky. Nemáte jednostranný pohyb? Máte genetické predispozice? Neprodělali jste v poslední době zranění kloubů? S hledáním příčiny vám může pomoci i ošetřující lékař.

Pokud klouby bolí delší dobu, může být nemoc vážnější. Je nutné najít a hlavně stanovit příčinu těchto bolestí. V případě infekce situaci řeší antibiotika, jestliže je bolest výsledkem jiných nemocí, jsou užívány speciální léky. Operace nastupuje v případě pokročilé artrózy. V mnoha případech, například když je příčinou bolesti tělesná nadváha, je ideální nastavit dietní režim.

Jaké je řešení?

Ať už vaše klouby trpí náporem nemoci či přetížení, je důležité jim pomoci co možná nejjednodušeji a nejrychleji. Lékař by měl vaše bolesti kloubů řádně vyšetřit, přijít na skutečnou příčinu. Pokud si neporadí, navštivte dalšího odborníka. V mnoha případech může bolesti kloubů – ať už po úraze nebo přetížení, zamezit ošetření APRP. Toto jediné patentované ošetření tohoto typu od švýcarské společnosti RegenLab totiž v sobě dokáže skloubit pomoc, úlevu, bezpečnost a regeneraci v jednom! Toto neinvazivní ošetření v mnoha případech pacientům pomůže od hrozící operace. Nevěříte? Zeptejte se svého ortopeda i vy.

0 Komentáře

Komentujte

Chcete přidat komentář?
Zde můžete!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *