Jak funguje léčba autologní krevní plazmou?

Autologní léčba plazmou bohatou na trombocyty využívá taktéž hydratační efekt kyseliny hyaluronové. Jedná se o nový přístup k léčení úrazů a zánětů šlach, artrózy, zánětu Achillovy šlachy, tenisového lokte, golfového lokte. Právě toto jsou problémy, která trápí většinu populace a zejména sportovce, kteří se v minulosti aktivně až závodně věnovaly jednostrannému sportu, jako například tenisu či golfu.

Jak ošetření funguje?

Principem této léčby je zkombinování nejmodernějších technologií a zejména přirozené schopnosti organismu léčit sama sebe. Při tomto procesu je využita vlastní krev pacienta, z které je extrahována krevní plazma. Extrahovaná látka je nadále aplikována do postižené oblasti, kde krevní plazma bohatá na trombocyty působí jako urychlovač hojivého a růstového procesu v tkáních. Jsou to právě trombocyty, které uvolňují látky známé jako růstové faktory. Stejná reakce v lidském těle nastává například při říznutí – organismus využije trombocyty k urychlení léčby a zatažení rány. Ta se následně rychle zacelí.

Pro koho je léčba vhodná?

Léčba pomocí A-PRP je vhodná na doporučení vašeho lékaře. Může dokonce zamezit nutné operaci. Je ale nutné dodat, že samotná léčba PRP není koncipována jako rychlá náprava, je to dlouhodobější proces, který vyžaduje čas a rehabilitaci. Zkuste své problémy řešit zavčasu a poradit se se svým lékařem co možná nejdříve. Rozhodně nenechávejte ošetření A-PRP jako poslední možnost!

Ocenění

V americkém časopise Sportovní medicína byla již v roce 2006 publikována vědecká studie o účinnosti léčby PRP na problém tzv. tenisového lokte. V 90% studovaných případů měla tato léčba vynikající účinky a nebylo nutné absolvovat další chirurgický zákrok! Nutno také dodat, že technologie značky RegenLab je nejen patentovaná, ale jedná se o uzavřený a zcela bezpečný způsob léčby. Samotná technologie byla vyvinuta švýcarskými lékaři a zaručuje tedy tu největší kvalitu a bezpečí.

A co vy už jste o ošetření někdy slyšeli? Vyzkoušeli byste jej na vlastní kůži?

0 Komentáře

Komentujte

Chcete přidat komentář?
Zde můžete!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *