Zázračné oleje!

Suché ruce, rty, pokožka obličeje. To je něco, s čím se setkáváme zejména v zimě. Velké teplotní výkyvy, kdy z vyhřátého domu vyjdeme do mínusových teplot, to jsou pro naši kůži obrovské šoky. Pak to dopadá tak, že je naše pokožka viditelně suchá a trpí. Existuje však hned několik možností, jak jí pomoci. Jednou z nich jsou oleje!

Hutnější oleje bohaté na živiny se hodí k tělové péči a můžete je používat místo nočního krému. Je však nutné je kvůli mastnější konzistenci chvíli vtírat krouživými pohyby, než je pokožka přijme. Podobná masáž se může stát vaším každodenním relaxačním rituálem.

Druhy olejů

Na světě existuje nepřeberné množství olejů, které se vyrábí z různých plodin. Způsob získávání a jejich jedinečnost se samozřejmě odráží na jejich ceně! K levným olejům patří například olej slunečnicový či řepkový, ty však nevyužíváme v kosmetickém odvětví. Za zmínku pak stojí zejména oleje jako – olivový, arganový, kokosový, opunciový. To jsou doslova hvězdy mezi olejíčky!

Arganový olej

Argánie trnitá. Tak se jmenuje až 10 metrů vysoký strom, z jehož plodů získáváme arganový olej. Plody jsou velmi podobné například zeleným olivám. Nejdůležitější jsou ale pecky, ze kterých se lisuje čistý arganový olej. Na jeden litr arganového oleje padne 30 kg plodů argánie, což z něj dělá nejdražší olej na světě. Využívá se jak v gastronomii, tak v péči o tělo – jako masážní olej, olej do vlasů, místo krému, péče proti vráskám nebo při léčbě akné, vrásek a jizev.

Kokosový olej

Kokosový olej má vysokou biologickou hodnotu, spoustu aktivních látek, vitaminů a hlavně výborné detoxikační účinky! Je to zkrátka multifunkční zázrak. Lze na něm opět připravovat jídlo, pojídat jej jako zdroj vitamínů nebo používat pro kosmetické účely, stejně jako olej arganový. Kokosový olej se řadí mezi levnější oleje.

Opunciový olej

Opunciový olej, známý také jako kaktusový nebo nopálový, je v odvětví přírodní kosmetiky považován za nejúčinnější zbraň proti stárnutí pokožky, a hlavně tvorbě vrásek. Pro svou neuvěřitelnou schopnost vyrovnávat mimické vrásky se opunciovému oleji dokonce říká přírodní botox.

A na jaký olej nedáte dopustit vy? 😊

0 Komentáře

Komentujte

Chcete přidat komentář?
Zde můžete!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *