Bolest kloubů s sebou nese mnoho rizik!

Bolesti kloubů nepostihují jen starší lidi. Potrápit mohou i mladého člověka. Příčin bolestí kloubů je hned několik. Proč klouby vůbec bolí a jak proti tomu můžeme bojovat?

Bolesti kloubů bychom neměli za žádných okolností podceňovat. Navíc, pokud se tyto bolesti a obtíže opakují, vždy je nejlepší poradit se s lékařem. Například artróza a artritida mohou mít velmi podobné projevy – bolest, ztuhlost kloubu, otok, ale jedná se o rozdílná onemocnění a jejich příčina je různá! Na základě vyšetření lékař vždy určí, o jaké onemocnění se jedná a jak se dá léčit.

Proč nás klouby ale vůbec bolí? Velkou roli hraje genetická predispozice. Důvodem bolesti kloubů může být ale i nevhodně zvolený sport, nadváha nebo jednostranná činnost. Dále pak poruchy metabolismu, infekční onemocnění, zlomeniny kloubů či opakované drobné úrazy.

Nejčastějším onemocněním je artróza. Ta se začíná projevovat v chrupavce, která postupně ztrácí pevnost a pružnost. Ztenčuje se a může docela zaniknout, takže při pohybu dochází k většímu tření a podráždění. Konce kostí v kloubu zůstávají odhalené a na jeho okrajích vznikají výrůstky. Ty se snaží kloub stabilizovat, ale přitom ho dělají méně pohyblivým a deformují ho. Jak proti těmto problémů účinně bojovat?

Velkou novinkou na trhu je léčba pomocí vlastní krevní plazmy – PRP ošetření. V Česku existuje jediná patentovaná léčba společnosti Regen Lab. Jedná se tak o zcela bezpečnou metodu léčby kloubů, které je vhodné například pro sportovce, kteří i nadále chtějí žít naplno. Využívá léčebné schopnosti krevních destiček, které mají ty nejlepší regenerační schopnosti. Každý nás tak může sám sobě pomoci v léčbě kloubů, no není to skvělé?

Zeptejte se na PRP ošetření i vy svého lékaře! Bolesti kloubů totiž nemusí znamenat konec aktivního života!

0 Komentáře

Komentujte

Chcete přidat komentář?
Zde můžete!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *