Mládí máme v krvi, aneb další článek o A-PRP medicíně

O A-PRP se začíná čím dál více psát a stává se populární a to nejen v řadách celebrit, žen, seniorů, ale i sportovců. Podívejte se na článek popisující principy A-PRP z oblasti estetiky a postřehy MUDr. Karolíny Kykalové, primářky dermatologického oddělení pražské kliniky Esthesia.

Vrásky a ochablá pokožka opravdu nepatří k tomu, co na sobě chceme vídat. Zvlášť, když postupem času začnou odolávat i profesionální péči a obličej začnou pomalu a vytrvale měnit. K horšímu, jak jinak.

 „Korektivní dermatologie má však dnes mnoho možností, jak vylepšit vzhled pleti přímo na míru: aplikace botulotoxinu, výplně vrásek, laserové rejuvenace. Ke zlepšení vzhledu může doporučit i využití vlastní krve,“ říká MUDr. Karolína Kykalová, primářka dermatologického oddělení pražské kliniky Esthesia.

Základním principem této technologie je bio-stimulace kolagenových buněk v pokožce pomocí vlastní plazmy, obohacené o krevní destičky.

Podle vědeckých výzkumů je stárnutí pleti obličeje způsobeno právě přirozenou a pozvolnou ztrátou kolagenu, která ovlivňuje hydrataci pleti a snižování aktivity kolagenových buněk.

Pleť se ztenčuje a povoluje, tvoří se na ní vrásky a rýhy. Dávka upravené vlastní plazmy dokáže unavené a vyčerpané buňky povzbudit, přimět je k obnově a opravě i těch poškozených.

Co nás čeká?

Zákrok, který bude opravdu vidět, proběhne během několika desítek minut v dermatologické ordinaci. Žádný operační sál, žádný stres. Z odebraných 8 ml krve se po odstředění získává plazma, která se následně pomocí malé injekce nebo mikrokanyl aplikuje zpět do těla, na místa, které je potřeba „vylepšit“.

Technologie RegenPlazma neboli PRP – plazma bohatá na krevní destičky – umožní aktivní povzbuzení a omlazení vadnoucí pleti. Po zákroku se aktivuje až 80 % vlastních růstových faktorů, které postupně dodají pokožce novou kondici. Dávka neobsahuje žádné chemické aktivátory, které by mohly být spouštěčem alergických reakcí a jakékoliv individuální intolerance.

Po ošetření (aby mělo opravdu efekt, musí proběhnout postupně tři sezení)  je pleť jemnější, dobře hydratovaná a viditelně v dobré kondici. Plazmaterapií ošetřujeme jemné i výraznější vrásky, ale také např. kruhy pod očima. Může však pomoci i k omlazení krku a dekoltu, přispět k celkovému osvěžení vzhledu. Pokožka získá mladistvější tonus, kontury obličeje se zpevní. Používá se i k řešení problémů s řídnoucími vlasy.

Ošetření je relativně bezbolestné, pro zlepšení komfortu – vpichů je celá řada – se dá použít anestetický krém. Na pleti může v prvních třech dnech zůstat výraznější otok, který ale rychle zmizí. I přes podráždění nebude kůže vyžadovat žádnou obtěžující rekonvalescenci.

Ošetření pomocí RegenPlazma je rychlé a účinné, vedle stimulace kolagenu povzbuzuje i tvorbu mezibuněčné hmoty a vlastní kyseliny hyaluronové. Nabízí i pěkné omlazení hřbetů rukou (snímek vpravo), efekt, který se dosahuje jinými metodami poměrně obtížně. Je však potřeba opravdu počítat s tím, že účinky zákroku se naplno projeví až po celé kúře,“ vysvětluje MUDr. Karolína Kykalová.

Celý článek zde: http://www.lady-in.cz/products/mladi-mame-v-krvi/

0 Komentáře

Komentujte

Chcete přidat komentář?
Zde můžete!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *