Použití A-PRP v gynekologii

Světový kongres estetické a anti-aging medicíny letos v březnu přinesl spoustu novinek. Mezi nimi bylo i použití A-PRP právě v oblasti gynekologie. Jak dokáže A-PRP pomoci s problémy v intimních partiích u žen? O tom více v našem dalším článku.

Léčba pomocí plazmy bohaté na krevní destičky je regenerativní a omlazující postup, který má, jak se zdá, nekonečné množství možností aplikace. Procedura sestává z odebrání vzorku krve pacienta, odstředění vzorku a získání koncentrátu krevních destiček a následná injektáž koncentrovaného roztoku do ošetřované oblasti.

Po injekčním vpravení nastartuje roztok bohatý na krevní destičky buněčné procesy v organismu, stimulaci vytváření kolagenu a posílení oblasti kmenovými buňkami a růstovými faktory. Ošetření PRP se aplikuje s cílem regenerovat tkáň, nastartovat růst cévní tkáně, zahájit rozrůznění buněk a přimět další buňky k omlazení ošetřené oblasti.

Stejné uplatnění má tato metoda v gynekologickém lékařství. Plazma Regen PRP účinně působí při reparaci, hydrataci a stimulaci kolagenu ve stárnoucích vaginálních stěnách. Používá se také ke zlepšení vnitřního napětí svalů, posílení vaginálních stěn a přispívá k optimální lubrikaci.

A pohled pacientky?

questionmark

Dr. Behnia-Willisonová je jednou z průkopnic PRP v gynekologii. Jedna z jejích pacientek prodělala ošetření plazmou PRP kvůli přetrvávajícímu, agresivnímu a nepříjemnému stavu, který se projevoval také vysušením vaginální sliznice, což způsobovalo nepříjemné podráždění. „Navštívila jsem několik gynekologů, ale žádný z nich nepřišel na přesnou příčinu mých potíží a nikdo mi nenavrhl řešení,“ říká pacientka. „Byla jsem z toho zničená. Můj sexuální život trpěl, neustále jsem cítila bolest, měla jsem těžkosti při močení, nemohla jsem nosit určité oblečení a byla jsem psychicky na dně.“

Lékaři jí předepisovali antidepresiva a terapii, ale pacientka se rozhodla, že vyřeší fyzickou příčinu svého traumatu. Po poradě s dr. Behnia-Willisonovou absolvovala sérii tří ošetření pomocí PRP ve spojení s laserovou terapií, která znásobuje účinek a výsledky se dostavily již brzy.

A-PRP navíc u žen zvyšuje citlivost a zvyšuje chuť na sex, více jste se mohli dočíst v našem předešlém článku ZDE

0 Komentáře

Komentujte

Chcete přidat komentář?
Zde můžete!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *