Stop pomerančové kůži!

Snažíte se jí všemožně vyhnout, najednou kouknete do zrcadla a je tam! Řeč je o celulitidě, která se snad nevyhne žádné ženě.

Celulitida neboli pomerančová kůra je nejen estetický, ale i zdravotní problém. Vznik celulitidy totiž signalizuje řadu zdravotních problémů. V první řadě je to nedostatečnost lymfatického systému, za což může intoxikace organismu a snížená imunita. Pokud se tak celulitidy chceme zbavit, je to běh na dlouhou trať. Budeme totiž muset začít více pečovat o celkové zdraví našeho těla!

Samotná celulitida má čtyři stupně, ty se dělí podle viditelnosti ďolíčků na kůži, zejména na vašem pozadí. Ty jsou způsobeny tukovými buňkami. Čím jsou ďolíčky hlubší a nápadnější, tím závažnější problém se za nimi může skrývat! Jak ale celulitidu léčit?

Zkuste lymfodrenáž!

Základem celé terapie je proces rozproudění lymfy. Můžete tak navštívit odborné salony nebo si poradit i doma pomocí různých masáží. Pomoci může také kompresní prádlo. Ideální je také pohyb! Vhodná je například rychlá chůze, běh, a podobně. V podstatě jakýkoliv sport, který pomůže rozproudit váš lymfatický systém!

Nezapomeňte na pitný režim!

Důležitý je pitný režim! Zkuste samy vypozorovat, že když méně pijete, celulitida se vám zhorší. Pokud se celulitidy chcete zbavit, bez zdravého životního stylu to bohužel nepůjde. Zkuste se tedy vyhnout alkoholu, nikotinu a také výrobkům z bílé mouky.

Tipy a triky!

Existuje mnoho rad, jak se celulitidy zbavit. Jednou z nich je střídání proudu teplé a studené vody. Tím dojde nejen k prokrvení daného místa na těle, ale také k rozproudění lymfatického systému, který s sebou odnese mnoho škodlivin, které celulitidu způsobují. Vyzkoušet můžete i různé zábaly a masáže, u kterých masírujte vždy směrem k srdci. Vyzkoušet můžete i kofeinový zábal nebo peeling.

Na vině může být mnoho – hormony, životní styl, ale také geny! Věřte, že zbavit se celulitidy vůbec není snadné. Zapotřebí je velká dávka trpělivosti a také čas. Ze dne na den se celulitidy jednoduše nezbavíte. My vám však držíme palce, aby se vám to povedlo co možná nejdříve!

0 Komentáře

Komentujte

Chcete přidat komentář?
Zde můžete!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *