Bolavé klouby – jaká je první pomoc?

Přehnali jste to s cvičením a bolí vás „celý člověk“? Léto se blíží a mnozí z nás dřou v posilovnách, aby byli na plavkovou sezónu dostatečně připraveni. Někdy to ale s fyzickou aktivitou přeženete a dostaví se bolest kloubů a svalů. Nezoufejte, poradíme vám, jak se bolesti kloubů vyhnout a jak si co nejrychleji pomoci. Některé tipy vás určitě překvapí!

Babské rady

Mezi jedny z nejstarších babských rad patří využití křenu. Záchranný obklad právě z této rostliny připravíte smícháním strouhaného křenu, jedné lžíce octa a mouky. Z těchto ingrediencí vytvoříte placku, kterou poté přiložíte na postižení místo. Tato směs uleví postiženému místu a bolesti se zmírní. Dalším pálivým tipem jsou chilli papričky. Ty jsou dokonce sázkou na jistotu! Papričky obsahují kapsaicin, který tlumí bolest a stimuluje produkci šťastných hormonů. Pomoci též může tymián, ze kterého si uvaříte například čaj, který obsahuje protizánětlivé látky.

Pomůže i cibule!

Dalším pomocníkem z řad potravin je cibule. Ta umí zatočit s infekcemi, a tak se mnohdy používá i v případě nachlazení. Možná byste to do cibule neřekli, ale dokáže daleko víc. Regeneruje unavené svaly a také potlačuje záněty. Obsahuje síru, která pomáhá obnovit chrupavky, kosti a pojivové tkáně. Navíc je v ní obsaženo i hodně antioxidantů, které zpomalují stárnutí.

Zaručená pomoc

Pokud vás bolesti kloubů trápí pravidelně, je potřeba se zamyslet, zda není nutné radikálnější řešení. Klouby se totiž nedokáží samy regenerovat. V tomto případě je na místě jim trochu pomoci. Výborným způsobem, jak klouby regenerovat a zamezit větším problémům do budoucna, je ošetření PRP, při kterém dochází k regeneraci kloubů vlastní krevní plazmou bohatou na krevní destičky. Ošetření PRP od švýcarské firmy RegenLab patří mezí jediné patentované ošetření podobného typu. Zajišťuje kvalitu, bezpečnost a efektivitu ošetření. Zeptejte se i vy svého ortopeda na možnost ošetření autologní krevní plazmou od firmy RegenLab.

0 Komentáře

Komentujte

Chcete přidat komentář?
Zde můžete!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *