3 jídla co nejúčinněji ochrání Vaše klouby

Jak dokáže A-PRP pomoci například při zraněních pohybového aparátu jsme už psali. Teď se podíváme jak Vaše klouby co nejlépe ochránit a to díky třem běžně dostupným potravinám. Pomoci mohou například u osteoporózy, tenisovému loktu, golfovému loktu a dalším zraněním.

Na předcházení osteoporózy je nutné se zaměřit ještě před tím, než se dostaví první příznaky.  Rozdíl ve starším věku ukazuje zásadní rozdíly mezi lidmi, co provozovali sport a mezi těmi co se sportu vyhýbali. Je tomu tak proto, že pohyb stimuluje růst a rozvoj kostí.

Nyní si ukážeme tři důležité potraviny, které obsahují všechny potřebné látky pro růst a udržení silných a zdravých kostí.

BROKOLICE – NEJLÉPE SYROVÁ

Brokolice je zelenina, která obsahuje vysoký podíl různorodých minerálů a bílkovin. Zvláště vysoký je zde podíl vápníku. Nejlepší je konzumovat brokolici syrovou, například v nějakém salátu, pokud ale trváte na vařené variantě, můžete ji osmažit na oleji, případně podusit v páře. Je potřeba si uvědomit, že vařením přicházíme o část potřebných látek.

SEZAM

Sezam je jedním z nejlepších doplňků stravy při léčbě a předcházení osteoporózy. Užívá se sezamová semínka a sezamový olej, který je považován za extrémně kvalitní potravinu. Sezam také obsahuje velké množství důležitých minerálů, jako jsou vápník, mangan, měď, hořčík, nebo selen.

Přidejte jednu čajovou lžičku sezamových semínek do jogurtu a nechejte přes noc odstát.

BANÁNY

Banány dokáží nahradit dokonce i celé jídlo, případně mnohé výživové doplňky. Proti osteoporóze jsou účinné hlavně díky svému vysokému obsahu minerálů draslíku, manganu, hořčíku a fosforu.

Banány obsahují také vitamíny zodpovědné za udržení hustoty kostí. Velkou výhodu mají také ale sušené banány – zlepšují metabolismus a obsahují všechny důležité ingredience v koncentrované formě.

Zdroj informací ZDE

0 Komentáře

Komentujte

Chcete přidat komentář?
Zde můžete!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *