5 chyb v péči o pleť

Snem asi každé ženy je mít krásnou a dokonalou pleť bez pupínků a vrásek. K této dokonalé pleti vede dlouhá cesta, ale pozor – nic není nemožné! Kamenem úrazu může být péče o pleť. Často totiž děláme v péči o pleť chyby, kterých si ani nejsme vědomi. Zde najdete 5 největších chyb v péči o pleť.

Chyba č. 1

Mladá děvčata a hlavně ženy s mastnější pletí, zpozorněte! Myslíte si, že pokud je vaše pleť mastná a plná černých teček, musíte ji řádně drhnout a mastnoty zbavit? Jste na omylu. Nesprávné použití peelingu se vám může vymstít. Velké částice obsažené v peelingu mohou pokožku poškodit, jelikož lehce potrhaná pokožka je více náchylná ke vzniku pupínků!

Chyba č. 2

Kupujete si na svou mastnější pleť přípravky s obsahem alkoholu? To je rozhodně špatně. Kupodivu tím se pleť stává ještě více mastnou, a to z jednoho důvodu – alkohol pokožku vysušuje. Ta se samozřejmě brání, a tak produkuje větší množství mazu.

Chyba č. 3

Stejně jako se v létě staráte o svoji květinovou zahrádku, udržujte tak i svou pokožku. Hydratujte, hydratujte, hydratujte! Pokud si myslíte, že je hydratace důležitá hlavně v zimě, jste na omylu! V létě pokožka musí snášet sluneční záření, výkyvy teplot, chlor, sůl v moři a dlouhé hodiny pobytu venku.

Chyba č. 4

Říkáte si, že nepotřebujete opalovací krémy? Ty jsou potřeba vždy, především pokud jste žena středního věku. Pokud totiž používáte krémy bez ochranného faktoru, vaše pokožka daleko rychleji stárne. Opalovací krémy dokonce chrání pokožku i před vysoušením a výskytem nechtěné pigmentace. Navíc je velice důležité tyto krémy používat v období menopauzy, kdy se výskyt hyperpigmentace objevuje zvláště rychle!

Chyba č. 5

Krk si také zaslouží péči, tak na něj nezapomínejte! Pokožka v těchto oblastech totiž nemá žádné mazové žlázy, které tvoří přirozenou ochrannou tukovou vrstvu, a proto se kůže na krku vysušuje. Výživné krémy tedy nanášejte i na oblast krku a dekoltu!

Výbornými pomocníky v péči o pleť mohou být přípravky značky Neauvia! Ta nabízí nepřeberné množství produktů pro všechny druhy pleti. Věříme, že i vy si z našeho sortimentu vyberete.

0 Komentáře

Komentujte

Chcete přidat komentář?
Zde můžete!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *