Bolest kloubů – jak se jí vyhnout?

Možnost bezbolestně se hýbat mnozí bereme jako samozřejmost. Ale věřte, že jakmile nás začnou bolet klouby, váš pohyb bude nejen bolestivý, ale také značně omezený. Proč nás tedy klouby pobolívají a kde hledat toho hlavního viníka?

Klouby nás většinou začnou bolet, pokud jsme předtím utrpěli nějaké zranění, nebo pokud nás trápí nějaký jiný zdravotní problém, třeba zánět. Bolet nás mohou také po větší dávce pohybu, pokud na pohyb nejste zvyklí. Klouby dosahují vrcholu vývoje v našich devatenácti letech a pak už jen stárnou. Ve stáří mohou působit problémy, pokud se o ně dostatečně nepostaráme.

Pokud klouby nepoužíváme, máme sedavé zaměstnání a vozíme se všude autem, tak prostě zatuhnou. Přestanou se přirozeně promazávat.

Pokud se jedinec pravidelně hýbe, neutrpěl nějaké zranění (například na lyžích, při kontaktním sportu nebo někde jinde), nemá vrozené (generativní) zdravotní problémy, používá k chůzi a běhání správné boty, má správný chodecký resp. běžecký styl a nadměrně klouby nepřetěžuje, není důvod, aby měl z jejich bolesti obavy. Bohužel jsou mezi námi tací, kteří tyto problémy mají, mnohdy se jedná například o vrcholové či další sportovce.

Přestože mnoho vynikajících sportovců podává skvělé výkony i po pětatřicítce, většina profesionálů končí svou kariéru ještě před dovršením tohoto věku. Příčinou obvykle bývá pozvolný počátek vleklého a těžko vyléčitelného onemocnění kloubů, osteoartrózy. Jedná se o jednu z vůbec nejčastějších nemocí pohybového aparátu.

Na českém trhu můžeme v současnosti nalézt nepřeberné množství kloubních výživ. Ty mnohdy působí pouze dočasně a nepřináší dlouhodobou úlevu. Výrazný posun v léčbě kloubů a šlach může přinést ošetření PRP od společnosti Regenlab. Ta se může pyšnit ověřenými léčebnými postupy vyvinutými ve Švýcarsku a jako jedinou patentovanou procedurou tohoto typu na světě! Toto vysoce efektivní ošetření v sobě spojuje využití autologní obohacené krevní plazmy. Kombinuje nejmodernější technologie spolu s přirozenou schopností lidského organismu regenerovat sebe sama. Tato obohacená krevní plazma je aplikovaná na postižené místo a působí jako velká podpora hojivého a růstového procesu. Toto ošetření je tedy ideální pro ty, jejichž pohybový aparát jeví známky opotřebení nebo jako prevence případných vážnějších onemocnění.

Vyzkoušejte ošetření PRP i vy a hýbejte se opět naplno!

0 Komentáře

Komentujte

Chcete přidat komentář?
Zde můžete!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *