5x „JAK“ o A-PRP a jeho využití v léčbě onemocnění pohybového aparátu

V minulém článku jsme si řekli o základech využití A-PRP v oblasti onemocnění kloubů a dalších onemocnění pohybového ústrojí. Nyní se na tuto problematiku podíváme více do hloubky a odpovíme si na 5 základních otázek, aneb 5x „JAK“ o A-PRP….

JAKÉ JSOU VÝHODY LÉČBY POMOCÍ A-PRP ?

Pacienti mohou očekávat výrazné zmírnění symptomů – bolesti, ztuhlosti a zlepšení hybnosti. V konečném důsledku léčba pomocí A-PRP může vést k absolutní nezávislosti na tradičních léčebných metodách – medikamentech a operativních zákrocích. PRP může dramaticky pomoci obnovit funkčnost postižených oblastí.

JAK BRZY SE MOHU VRÁTIT K NORMÁLNÍ FYZICKÉ AKTIVITĚ ?

Léčba není koncipována jako rychlá náprava. Terapie pomocí A-PRP je dlouhodobější proces, který vyžaduje čas a rehabilitaci. Pacienti podstupující tuto léčbu nicméně mohou očekávat výrazné výsledky a zlepšení. A-PRP urychluje a zkracuje léčebný proces uzdravení akutních, chronických i degenerativních onemocnění. Prvotní studie účinnosti léčby na tenisový loket, ukázaly výrazné snížení bolesti u 81% pacientů. Toto zlepšení vydrželo u 93% pacientů po dobu až 3 let (1).

Určení doby návratu k běžným fyzickém aktivitám záleží hlavně na lékaři, který vyhodnotí stav léčby u každého pacienta individuálně.

JAK SE NA ZÁKROK PŘIPRAVIT A JAK PROBÍHÁ?

Pacient by se měl nejprve poradit s lékařem a absolvovat všechna potřebná vyšetření s cílem určit správnou diagnózu. Na základě výsledků šetření může lékař doporučit léčbu A-PRP. Aplikace injekce trvá cca. 1 hod. V závislosti na stavu pacienta může být žádoucí proceduru opakovat až 3x. Vždy je důležité dbát pokynů ošetřujícího lékaře. Týden před aplikací by se pacienti měli poradit se svým lékařem ohledně povolených medikamentů.

JAK SE MÁM STARAT O MÍSTO INJEKCE PO LÉČBĚ?

Prvotní aplikace A-PRP může vyvolat lehkou nevolnost. Pacientům proto doporučujeme, aby si po daném zákroku domluvili odvoz domů. Pro lokální zklidnění doporučujeme danou oblast ledovat dle potřeby. Po jednom týdnu lze na základě doporučení lékaře zahájit léčebnou rehabilitaci nebo fyzioterapii. Upozorněte svého lékaře na případné alergie na lidokain nebo bupivikain. Pokud si nejste jistí kontaktujte svého obvodního lékaře.

JAKÉ MOHOU BÝT VEDLEJŠÍ ÚČINKY ?

I když se nevyskytují běžně, mezi rizika patří známky nebo příznaky související s injekcí, včetně bolesti, infekce, neustupujících příznaků, zhoršování příznaků, krevní sraženiny, nervového poranění, zabarvení pokožky, kalcifikace, jizvy, úbytku tuku v postižené oblasti a alergické reakce. Může se jednat o nepatrnou bolest, zarudnutí kůže, úbytek tuku v místě vpichu. V případě správné aplikace ošetřujícím lékařem jsou však tato rizika minimalizována.

A-PRP využívá nejmodernější technologie Regenlab. Pokud chcete vědět více podívejte se na www.zafax.cz

0 Komentáře

Komentujte

Chcete přidat komentář?
Zde můžete!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *