Jídlo nás dokáže dělat krásnými!

Zdrojem krásné pokožky jsou nejen kvalitní krémy a péče o pleť, ale také správné stravování! Odumřelé buňky jsou neustále nahrazovány novými buňkami a pro jejich růst je velice důležité neustále doplňovat zásoby nezbytných živin. Za účelem zahájení procesu pročištění a zlepšení kvality je potřeba zaměřit se na jídelníček!

Spojencem v boji proti volným radikálům je větší konzumace potravin výrazných barev, které obsahují přirozená barviva (jako například rajčata, meruňky, červená řepa, dýně, špenát, sladké brambory, mandarinky, papriky, fazole). Tato barevná jídla značí přítomnost významných látek a antioxidantů, které pomohou naší pokožce, aby zůstala mladší po delší dobu.

Dalším pomocníkem jsou zdravé tuky. Omega – 3 a Omega – 6 jsou mastné kyseliny, které pomáhají udržovat přirozenou bariéru pokožky, chrání ji před vysoušením a stařeckými skvrnami, tedy zůstává déle hladká a vyhlíží mladistvěji. Tyto tuky lze získat pouze z jídla. Pro viditelný efekt musíte jíst 2-3 porce jídla obsahujícího mastné kyseliny denně! Obsahuje je například olivový olej, lněná semínka a vlašské ořechy. Vybírejte si ryby ze studených vod, např. lososa, sardinky nebo makrely.

Výborný je i selen! Jedná se o minerál, který chrání pokožku před volnými radikály, ty jsou viníky vzniku všech změn pokožky souvisejících s věkem – vrásky, povislá a suchá pokožka. Selen lze získat z para ořechů, hub, krevet, hovězího masa, ryb a sardinek.

Velkým pomocníkem pro krásu je i zelený čaj, neboť se jedná o tekutý čistý antioxidant! Denní šálek tohoto nápoje pomůže zastavit zánětlivé procesy, zpomalit poškození buněk a foto-stárnutí pokožky!

A co vy, dáváte si pozor na svůj jídelníček a konzumujete tyto prospěšné látky?

0 Komentáře

Komentujte

Chcete přidat komentář?
Zde můžete!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *