Holení a zarůstající chloupky

K létu neodmyslitelně patří hladká pokožka. Není ovšem jednoduché ji takto v běžném denním spěchu udržovat! V dnešní době existuje už celá řada způsobů, jak se chloupků po celém těle zbavit. Nelze se ale divit, že mnohé ženy sází na radikální řešení – laserové epilace.

Mezi ženami ale stále vítězí klasické žiletky – nejméně nákladný, ale málo trvalý postup zbavování se chloupků. Je však nutné si uvědomit, že ona nákladnost se možná na první pohled zdá jako malá. V měřítku několika let ale za žiletky a pěny na holení můžeme utratit opravdu pěkný balík peněz! Nevýhodou klasického holení jsou i zarůstající chloupky. Ty vznikají například nevhodným směrem holení nebo nedostatečně ostrou žiletkou. Bohužel zarůstající chloupky trápí i ženy, které využívají jiné metody zbavování se chloupků – vosk, depilace, cukrové pasty, nebo elektrické strojky.

Jak tedy vznikají zarůstající chloupky? Chloupek po vytržení z vlastního vlasového pouzdra někdy nenajde správnou cestu zpět na povrch kůže. V tom případě začne růst přesně pod jejím povrchem. Nejčastěji se tento problém vyskytuje u chloupků, které se v procesu holení přetrhly nebo vyrůstají velice slabé, a tak nemají sílu dostat se až na samotný povrch kůže. Pokud takovýto chloupek nenajde cestu na povrch, často se zanítí a začne růst pod pokožkou.

Jak tomu ale zabránit? Pomoci mohou například peelingy kůže. Ty odstraní odumřelé buňky na povrchu a chloupek se pak lépe dostává na povrch. Tento peeling je ideální provést i před samotným holením. Abyste zabránily zarůstání, nikdy neholte chloupky nasucho a zvolte správný směr! Holení v protisměru růstu sice zaručuje hladší výsledek, ale máte-li citlivou pokožku se sklonem k zarůstání chloupků, zapomeňte na to. Vždy holte pouze po směru růstu!

Zarůstající chloupky je možné i vytrhnout. Stačí sterilizovaná pinzeta nebo jehla a chloupek opatrně podebrat a vytáhnout na povrch. Pokud vás ale zarůstající chloupky trápí dlouhodobě, ideálním řešením pro vás může být laserová depilace. Ta odstraní přímo vlasové cibulky, takže nové chloupky už jednoduše nemají odkud růst. Takováto epilace je trvalá a tomu, koho trápí zarůstající chloupky, tak může vytrhnout trn z paty.

0 Komentáře

Komentujte

Chcete přidat komentář?
Zde můžete!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *