Jak udržovat správný životní styl

V dnešní uspěchané době je poměrně těžké najít si určitý životní styl, který bude zdravý, vhodný pro naše tělo a navíc nás ještě bude bavit. Nechce se nám hýbat, jsme unavení, nemáme dostatečnou motivaci na to zvednout se a jít například běhat. Rozhodně ale nezoufejte, nejste v tom samy!

 

Podobné myšlenky trápí mnoho žen, i mužů. Co si mám uvařit, aby to bylo zdravé? Neměla bych se více hýbat? Vypadám dobře v těch plavkách? V první řadě je potřeba si uvědomit, že žijete pro sebe a onu změnu životního stylu musíte chtít hlavně vy!

Stačí začít pomalu – chcete se více hýbat? Rozhodně to neznamená dřít se třikrát v týdně v posilovně, abyste ze sebe měli lepší pocit. I taková procházka, kolečkové brusle nebo krátký běh, to vše jsou krůčky ke zdravějšímu životnímu stylu. Je potřeba si najít něco, co vás baví. Nechcete běhat? Nevadí, zajděte do nejbližšího sportovního centra, kde si můžete vyzkoušet nejrůznější lekce! Od jógy, přes judo, až po skákání na trampolínách! Neřiďte se tím, co dělá vaše okolí. Najděte si tu ideální aktivitu pro vás.

Dalším bodem je jídlo. Všude kolem sebe vidíte, jak všichni propagují raw stravu, veganskou dietu a podobně. Pokud některý z těchto kroků nechcete samy podstoupit, nenuťte se do toho. Zajímavé je si ale tyto životní styly například na několik dní vyzkoušet. Třeba se tak dozvíte, že vám v jídelníčku chybí více zeleniny a ovoce a že se po jejich konzumaci cítíte lépe.

Neváhejte a objevujte možnosti, které jsou všude kolem nás. Mnohdy pro změnu životního stylu stačí jen malý krůček – chodit na delší procházky se psem, pít více tekutin, sladkosti vyměnit za ovoce nebo oříšky. Vše však berte s rozumem a hlavně s ohledem na vaše zdraví! Pomoci vám můžou i osobní trenéři nebo výživoví poradci. Nezapomeňte, že nikdy není pozdě na změnu.

0 Komentáře

Komentujte

Chcete přidat komentář?
Zde můžete!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *