Jak a čím čistit pleť? Pravidelnost je základ!

Snad každá žena si přeje mít dokonalou pleť. K dokonalé pleti však vede dlouhá cesta a není jednoduché jí dosáhnout. O pleť je zapotřebí se pořádně starat. Kvalita pleti se totiž odvíjí od několika faktorů. Velký vliv na pleť má naše strava a také pitný režim. Naše tělo je tvořeno převážně z vody.

Pokud tak pitný režim dodržujete, vaše pleť se vám za to odvděčí. Bude krásně pevná, svěží a plná života. Při nedostatku hydratace hrozí daleko větší riziko vzniku vrásek.

I když má strava a pitný režim na pleť velký vliv, další důležitým bodem je samotná péče o pleť. Ta by se za žádných okolností neměla zanedbávat! Zapomeňte na to jít spát s nevyčištěnou pletí! Stejně jako chrup, i pleť je potřeba denně čistit. Pomoci vám mohou všemožné přípravky, kterých je na trhů celá řada. Na vás je si vybrat tu, která vaší pleti nejvíce vyhovuje. Mnoho žen si chválí například micelární vody, které mají tu vlastnost, že na sebe vážou nečistoty. Naopak některé ženy si chválí mechanické čistící kartáčky, které pleť čistí více do hloubky. I tak by každá žena měla pravidelně navštěvovat kosmetičku a to alespoň jednou za půl roku.

Jak už bylo zmiňováno výše, hydratace pleti je nesmírně důležitá. Proto používejte hydratační krémy a to jak v létě, tak i v zimě, kdy vaše pleť trpí nejvíce, hlavně kvůli vysokým výkyvům teplot. V létě naopak pleť nezapomeňte mazat opalovacími krémy nebo vhodnou dekorativní kosmetikou, která má ochranný faktor.  Krásně vyživit a vyčistit pleť umí i pleťové masky. Ať už se jedná o ty tekuté, které na vzduchu tvrdnou, nebo látkové, se kterými se daleko lépe pracuje.

Pro hloubkové čistění pleti zkuste jednou za čas vyzkoušet peeling. Ten vám pomůže se zbavit odumřelých buněk a také pleť krásně prokrví. Na trhu naleznete nepřeberné množství peelingů. Velkou novinkou jsou tzv. kávové scruby, tedy peelingy s obsahem rozdrcených kávových zrn a přidaných olejů, které vaší pokožku zbaví odumřelých kožních buněk, ale také jí dodají hydrataci a hebkost. S peelingy se však mějte na pozoru. I zde platí pravidlo, že nic se nemá přehánět.

Při pravidelném čistění pleti nezapomínejte ani na krk a dekolt, které mnoho žen často zanedbává. A přitom jsou to právě ony, kdo váš věk prozradí nejrychleji. Nikdy proto nezapomínejte v rámci každodenní péče namazat a ošetřit bradu, krk i výstřih. Také masky a další procedury by měly bezpodmínečně zahrnovat tyto zóny.

0 Komentáře

Komentujte

Chcete přidat komentář?
Zde můžete!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *