Triky, jak se vyspat i v největších vedrech!

Však to sami znáte. Venku panují velká vedra, přes den jste u vody, ale nejhorší bývají noci. Kvůli vysokým teplotám prostě neumíte usnout! Jste zpocení, je vám hrozně horko, v posteli se převalujete ze strany na stranu. V letních parnech se nespí dobře asi nikomu. Přinášíme pro vás hned několik rad, jak se i v létě pořádně vyspat.

Mnozí z nás bohužel nemají klimatizaci nebo vám jednoduše nedělá dobře. Klimatizaci ale skvěle nahradí mokrý závěs! Ten dejte před otevřené okno. Vzduch proudící dovnitř se tak bude přes mokrý závěs automaticky ochlazovat a zvlhčovat. V pokoji tak nebudete mít nesnesitelné horko, ale alespoň o pár stupňů méně.

V létě se snažíme nosit hlavně bavlněné oblečení, ve kterém se člověk tolik nepotí a je příjemné na dotek. To samé platí i o povlečení a prostěradlech! Vše by mělo být hlavně z bavlny. Vhodným materiálem může být i bavlněný satén, který je prodyšný a navíc svým povrchem i lehce chladí.

Dalším důležitým bodem je elektronika. Spíte v místnosti, kde je zapojená televize, počítač, lampy, nabíječky a celá řada dalších věcí? Na noc všechno vypněte a vytáhněte ze zásuvek. Přístroje totiž místnost zbytečně ohřívají.

Další radou je spaní bez pyžama! To vás v letních měsících zbytečně zahřívá, což není potřeba. Zkuste tedy spát úplně nazí. Nejen, že to bude maximálně pohodlné, jelikož vás nic nebude tlačit, ale také vám nebude takové horko a bude se vám tak spát lépe a kvalitněji.

V létě mějte po ruce i v noci láhev s vodou. Pokud si to vaše mysl bude pamatovat, mnohdy se ráno vzbudíte a láhev bude prázdná. V noci se totiž instinktivně napijete, aniž by vás to nějak vzbudilo. Přísun tekutin i v noci pomůže regulovat teplotu vašeho těla a vám se tak bude daleko lépe spát.

Doufáme, že vám naše tipy pomůžou se i v letních měsících pořádně vyspat. Nezapomínejte i nadále, že pro zdravé fungování organismu je zapotřebí alespoň 6 hodin kvalitního spánku! Ideálně ještě více.

0 Komentáře

Komentujte

Chcete přidat komentář?
Zde můžete!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *