Jak fungují klouby?

Základní oporou těla je kostra, která je tvořena více než 200 kostmi. Mnoho z těchto kostí spojují klouby. Samotné kloubní spojení může být pevné, nebo pohyblivé. A právě tyto pohyblivé klouby nám mnohdy dělají starosti. Jak klouby vlastně fungují a jak se o ně správě starat?

Co tvoří kloub?

Kloub je ve většině případů tvořen kloubní hlavicí a kloubní jamkou. Tato kulovitá hlavice a kloubní jamka, ve tvaru misky, jsou uzavřené do kloubního pouzdra. Vnitřní strana tohoto pouzdra je pokryta speciální membránou, která je velmi důležitá pro správnou funkci kloubu. Funguje na principu tvorby vazké tekutiny, která snižuje tření mezi jednotlivými částmi kloubu a také vyživuje chrupavku. Toto vše má za důsledek nebolestivý pohyb v kloubu. Vlastní pohyb kloubu se uskutečňuje pomocí dalších důležitých částí – šlach a svalů, které se upínají podél všech kostí.

Co když se kloub naruší?

V určitých případech může dojít k narušení samotného kloubu – ať už stářím, onemocněním, při úrazu, po náročných jednostranných aktivitách a podobně. Co se týče samotných onemocnění, jejich nejčastějšími projevy jsou zejména bolest, otok kloubů a někdy i jejich zarudnutí. Z celkových příznaků to mohou být i únava organismu, zvýšená teplota a ranní ztuhlost kloubů. Důležité je poznamenat, že klouby bývají obvykle postiženy symetricky. Což znamená, že jsou postižené stejné kloubní oblasti na obou polovinách těla.

Opomínat nesmíme ani degenerativní nemoci, při kterých je opotřebením postižena samotná kloubní chrupavka. K opotřebení dochází například při nadměrném jednostranném přetěžování – při sportu, při nadváze a podobně.

Jak narušení kloubů řešit?

Metod, jak kloubům pomoci, je hned několik. Ať už se jedná o výživové doplňky, všemožné zákroky, operace a v krajním případě výměnu kloubu. Samotné operaci se však lze vyhnout, a to díky správné péči o své klouby. Tato péče obsahuje i regeneraci kloubů za pomoci vlastní krevní plazmy! Ošetření s názvem PRP od společnosti RegenLab má za úkol přeměnit Vaši krevní plazmu bohatou na krevní destičky na zázračný koktejl, který po opětovné aplikaci přímo do kloubů zaručí, že se Vaše klouby budou regenerovat a vyživovat. Zeptejte se i Vy svého ošetřujícího lékaře na možnost léčby touto patentovanou a zcela bezpečnou metodou od společnosti RegenLab.

0 Komentáře

Komentujte

Chcete přidat komentář?
Zde můžete!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *