Jak na zdravé opálení

Léto už je v plném proudu a mnozí z nás ještě dohánějí opálení nebo je letní dovolená teprve čeká. Například Asiaté se chtějí opálení vyhnout za každou cenu, pro Evropany je opálení známkou užité dovolené a zábavy na slunci. A nejen to. Opálená pokožka vypadá zdravěji, eliminuje kožní nedostatky a navíc dodává tělu potřebné vitamíny. Dlouhodobý pobyt na slunci bez ochranných prostředků ale může znamenat katastrofu. Jak se tedy krásně a zdravě opálit?

 

Pokud nechcete riskovat spálení kůže a z toho plynoucí různé zdravotní problémy, bez opalovacího přípravku s vysokým SPF se v létě neobejdete. Nezapomínejte, že v letních měsících a hlavně na dovolených je zapotřebí potírat se krémy s vyššími faktory. Krémy aplikujte nejméně 20 minut před začátkem opalování, aby filtry začaly působit. Nezapomínejte i na tvář! Krémy je možné nanést pod make-up. Pokud se často koupete ve vodě, je aplikaci krému vhodné opakovat. Krémy nešetřete, nikdo z nás si přece nepřeje spálenou pokožku, která je bolestivá a v noci nám nedá spát.

Možné je pokožku chránit i zevnitř! Vitamíny s obsahem betakarotenu nám přispějí ke zdravému a bronzovému opálení. Pro to nejkrásnější opálení začněte s užíváním tabletek zhruba 14 dní před hlavním očekávaným náporem slunečního záření.

Obyvatelé jižních států moc dobře vědí, proč se mezi 11. až 15. hodinou drží ve stínu. Pokožce prokážete velkou službu, pokud v tuto dobu zůstanete v klimatizovaných prostorách hotelu. Nejbezpečnější jsou paprsky před devátou ráno a po páté hodině večer. Právě kolem poledne jsou paprsky pro vaši pokožku nejriskantnější.

Důležitá je i péče o pokožku po opálení. Na trhu v dnešní době existuje už nepřeberné množství krémů po opalování. Ty pokožku po opalování zklidní a hydratují. Zklidňující a regenerační složky pomáhají pokožce vrátit vláhu, ale také zařídí, aby nedošlo k podráždění. I když necítíte žádné pálení a svědění, kůže je sluncem tak jako tak narušená. Ideálně byste měla mléko po opalování aplikovat každý den po návratu z venku.

0 Komentáře

Komentujte

Chcete přidat komentář?
Zde můžete!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *