Jak prodloužit letní opálení až do zimy?

Opálená pokožka vypadá krásně, mladší, svěžejší a schová i nějaké ty nedokonalosti. Bohužel, léto nám končí a tak se budeme muset brzy rozloučit i s opálenou pokožkou. Co když ale existuje způsob, jak opálení udržet až do zimy?

Opalování je dřina. Dává naší pokožce zabrat, ale i tak si většina z nás opalování užívá a onu bronzovou barvu ještě více. Takové krásné opálení může být během dvou týdnů úplně pryč!

Základem je pravidelná hydratace pokožky. Nebojte se, klidně ji mažte i 2x denně. Pokud totiž pokožka krémy stále saje, není ještě dostatečně hydratovaná. V podstatě to nikdy s krémy nemůžete přehnat. Zvláště pokud víte, že máte kůži sušší. Nyní na konci léta vám budou vyhovovat spíš lehčí krémy, po kterých nebudete mít pocit mastnoty, naopak na podzim na hutnosti můžete přidat. Krémy a hlavně oleje používejte hned po sprše, kdy je pokožka ještě trochu vlhká. Dokáže do sebe vstřebat víc.

Opálená pokožka si zaslouží studenější vodu. Ta příliš teplá ji naopak dráždí. Vyhněte se i silně parfemovaným sprchovým gelům a vsaďte spíše na ty pečující s obsahy různých olejů.

Výborným pomocníkem je peeling těla. Ten provádějte zhruba jednou týdně. Zbavíte se tak odumřelých kožních buněk a lépe se vám budou nanášet i krémy či samoopalovací krémy. Ideálně byste měla pořádný peeling provádět před dovolenou a pak už jen tak lehce kůži udržovat hebkou. K tomu vám postačí i například hrubší žínka.

Nejlepším způsobem, jak si léto prodloužit, je pořídit si samoopalovací přípravky. Na trhu je jich nepřeberné množství. Před nanášením přípravku by měla být pokožka dostatečně hydratovaná. Vyhnete se tak i případným flekům, které může způsobit nedostatečně rozmazaný krém.

0 Komentáře

Komentujte

Chcete přidat komentář?
Zde můžete!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *