SOS pro vaše vlasy. Co je zachrání?

Stejně jako je v létě potřeba chránit pleť, zaslouží si vaši pozornost i vlasy a vlasová pokožka. Vaše vlasy si v létě rozhodně prochází velkou zkouškou. Nesnesitelná horka, časté mytí a vysoušení, mořská voda. To vše je vysušuje, jsou více náchylné k lámání a ztrácí lesk. Jak vlasy snadno vzpružit? Přinášíme vám pár jedinečných tipů a triků.

Za zmínku stojí speciální letní kosmetika na vlasy. Přes léto byste měly používat kvalitní produkty v podobě speciálních šamponů, kondicionérů, masek i vlasových olejů či sprejů. Zaměřte se hlavně na kosmetiku hydratační a vyživující.

Nevhodná je zejména kombinace mokrých vlasů od slaného moře a přímého slunečního záření. Nejlépe uděláte, pokud vlasy po návratu z pláže omyjete vlažnou vodou a následně je necháte volně proschnout. Ideální je v létě i pokrývka hlavy, která zachytí nadměrné sluneční záření, které vaše vlasy vysušuje.

Celoroční pravidlo zní – nikdy nespěte s mokrými vlasy! To v létě platí dvojnásob. Pokud se neobejdete bez fénu, sušte vlasy alespoň na nízkou teplotu. Žehlení a kulmování se snažte také raději vyhýbat.

Regenerujte své vlasy hlavně po umytí. Na trhu naleznete mnohé vyživující olejíčky a séra. Vhodným přípravkem je i čistý kokosový a arganový olej. S těmi ale opatrně, lehce vlasy zmastí. Z těchto olejů je nejideálnější dělat masky. Jednoduše navlhčete vlasy, aplikujte dostatečné množství olejíčku a nechce v něm vlasy „vykoupat“ nejlépe přes noc.

Máte pocit, že vaše vlasy už jsou poničené, ztratily lesk a potřebují nutnou dávku regenerace? Zbavte je nečistot, prachu i mastnoty a dopřejte jim také pořádný detox. Jestliže o své vlasy pečujete zvenku, důležitá je i péče zevnitř. Vyzkoušejte vitamíny na podporu růstu a obnovy vlasů nebo do své stravy přidejte potraviny bohaté na přírodní oleje, například různá semínka a oříšky. Na trhu dokonce existují vlasové peelingy. Ty řádně prokrví vlasovou pokožku, na které v péči o vlasy také dost záleží.

A jak v létě pečujete o své vlasy vy?

0 Komentáře

Komentujte

Chcete přidat komentář?
Zde můžete!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *