Kouzlo olejů. Zázrak pro vaši pokožku.

V péči o pokožku je základním krokem dostatečná hydratace. Tu mohou poskytovat mnohé krémy a séra. Jsou to však přírodní oleje, které dokáží velké zázraky. Bojíte se až příliš mastné pokožky? Pokud oleje budete správně používat, přílišné mastnoty se bát nemusíte!

Ano, opravdu to jde i bez pocitu příliš mastné pokožky. Tělové oleje lze používat 365 dní v roce, nezáleží vůbec na ročním období. I když je pravda, že v létě a v zimě si pokožka žádá větší hydrataci. Nemluvě o tom, jak krásně dokážou jednotlivé olejíčky vonět.

Pokud si natřete olej na suchou pokožku, opravdu se na pokožce objeví mastný film. Oleje mají sice spoustu výhod, ale aby ukázaly, co umí, potřebují jednu další složku – vodu. Nanášet byste je proto měli ihned po koupeli, kdy máte kůži ještě vlhkou. Pokud se k mytí nechystáte, před nanášením si navlhčete ruce. Díky spojení s vodou se produkt mnohem lépe vstřebá, a navíc takto spotřebujete méně produktu.

Je důležité poznamenat, že rovnice – olej je mastný, musí sám o sobě hodně hydratovat – totiž neplatí. Máte-li extrémně vysušenou pokožku, hlavně takto po létě, doporučujeme oleje dokonce nanášet až na vrstvu hydratačního krému.

Chcete-li začít s používáním těchto produktů, máte dvě možnosti. Buď vyzkoušet čistě přírodní oleje, jako jsou avokádový, kokosový, mandlový, arganový, makadamový a mnoho dalších, nebo vyzkoušíte směsi různých olejů a dalších ingrediencí. Vždy si ale pečlivě prostudujte složení – první příčky by měly zabírat opravdu jednotlivé oleje. Pokud se i nadále bojíte mastnoty, vyzkoušejte nejprve suché oleje, které se dokáží rychleji vpít do pokožky.

Při koupi olejů sledujte složení a také jejich původ. Kvalitní oleje jsou bohužel dražší záležitostí, proto může být určitým vodítkem i cena. Nezapomeňte, že tyto olejíčky jsou i výbornými pomocníky pro vaše vlasy.

0 Komentáře

Komentujte

Chcete přidat komentář?
Zde můžete!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *