Konec padání vlasů!

Vlasy jsou chloubou každé ženy. Proto každou ženu zamrzí, pokud vlasy začnou řídnout a vypadávat. Najít příčinu tohoto jevu není jednoduché. Na padání vlasů může mít totiž vliv hned několik faktorů. Jak tedy padání vlasů zastavit?

Pokud vám denně zůstane v ruce či na hřebenu padesát až sto vlasů, můžete být klidní. Takový počet se dá ještě považovat za zcela normální. Jestliže jste ale přesvědčeni, že vlasů ubývá příliš, je čas najít důvod, kde je problém. Navíc právě nyní je ideální čas na prevenci, jelikož vlasy víc vypadávají na podzim a v zimě.

Proč vlasy vůbec padají? Velký vliv na to má rozhodně strava. Padání vlasů může být reakce na nedostatek výživy. Pro správný růst a výživu vlasů jsou zásadní hlavně vitaminy skupiny B, zinek, železo, křemík, nutné jsou i bílkoviny, tedy proteiny. Na dostatečný příjem by měli dbát vegetariáni, ale i starší lidé, protože s věkem se jejich zásoba v těle přirozeně snižuje.

Pozor, nadměrné množství vitamínů v těle také není to pravé pro naše vlasy. Škodí větší příjem vitaminu A nebo selenu, což se může stát v případě velkých dávek potravinových doplňků a multivitaminů.

Nervy a stres – ty lze označit za „ničitele“ vlasů. V důsledku těchto událostí totiž vlasy vypadávají rovnoměrně a řídnou tedy po celé hlavě.  Růst a padání vlasů ovlivňují také hormony. Velmi často se stává, že vlasy vypadávají po porodu nebo v přechodu, kdy se snižuje hladina estrogenu v těle ženy. Na vině ale může být i nemoc štítné žlázy. U mužů je vypadávání vlasů spojeno s věkem a genetikou.

Jestliže žijete zdravě a žádný z výše uvedených bodů se vás netýká, je načase navštívit kožního lékaře. Ten totiž na základě rozboru krve a vlasů určí, zda by mohla být příčinou nemoc, nebo se projevila hormonální nerovnováha, či jde o genetickou záležitost. I ženy totiž mohou trpět alopecií, podobně jako muži.

Jestliže si zvýšeného padání všimnete, zaměřte se hlavně na výživu vlasové pokožky – a to zevnitř, tedy stravou a potravními doplňky, nebo zvenčí za pomoci kosmetiky. Pomoci může i příroda, například klasická březová voda. Nezapomeňte, že nelze zcela zamezit padání vlasů! Je to přirozený proces a každému jedinci padají vlasy, například během česání, spánku či při mytí vlasů. Situaci řešte až v případě, kdy je vypadávání vlasů nad limit.

0 Komentáře

Komentujte

Chcete přidat komentář?
Zde můžete!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *