Naučte se poslouchat své tělo! Dává vám jasné signály

Únava, stres a napětí – denní chleba snad každého z nás. Avšak všechny tyto situace mohou být začátkem pro různé nemoci. Fyzické i psychické. Každý z vás má ale jedinečnou šanci nepříjemnostem předejít, nebo je alespoň začít řešit dříve, než bude pozdě. Alarmem je totiž vaše vlastní tělo. Víte, jak poznat, že něco není tak, jak by mělo být? Jak své tělo poslouchat?

Existuje mnoho signálů, které nám dává naše vlastní tělo a my je mnohdy vůbec nevnímáme. Pokud vás například už delší čas bolí hlava nebo záda, mějte se na pozoru. Každá bolest má totiž svůj důvod. Psychika a fyzično jsou velice úzce propojeny a také se vzájemně ovlivňují. Pokud vás tedy bolí záda nebo hlava, bude to mít výrazný vliv na vaši aktivitu, trávení a také celkovou pohodu těla. V takovýchto případech je nutno začít hledat příčinu.

Nejde ale jen o bolesti, ale také o různé nepříjemnosti nebo nesprávné fungování vašeho těla. Zaměřte se tedy na to, jak se vaše tělo mění. Potíte se více? Mění se barva vaší moči? I takového malé výkyvy od normálu mohou značit problém. Například změny v soustředění a paměti mohou značit nedostatečný pitný režim nebo nedostatečné stravování.

Podle odborníků mohou změny kvality, frekvence či bolesti při vyprazdňování moči a stolice vypovídat o změnách v oblasti trávicího traktu nebo ledvin, ale někdy provázejí strach ze zkoušek nebo třeba chronickou úzkost.

Šetřete své tělo a myslete hlavně na odpočinek – jak fyzický, tak psychický! Odpočaté tělo je méně náchylné a dokáže se lépe vypořádávat s problémy, které na něj venku čekají. Víte například, co značí bolest zad? Kromě sedavého zaměstnání mohou být důvodem i strach a obavy. Pocit, že se nemůžete správně nadechnout, zase může způsobovat úzkost, panika, deprese, poruchy soustředění nebo extrémní nervozita. Za kožní problémy, akné, ale i kvalitu vlasů nebo zubů stojí vnitřní orgány, jako jsou ledviny, játra, slinivka a střeva.

Naučte se své tělo poslouchat. Je totiž mnohdy daleko chytřejší, než si jen myslíte!

0 Komentáře

Komentujte

Chcete přidat komentář?
Zde můžete!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *