Zázrak pro vaši pleť? Vitamín C!

Až si příště budete dělat domácí limonádu s citronem, vzpomeňte si na to, že vitamín „C“ se hodí nejen do limonád a na dochucení jídel, ale prospěje také vaší pleti! Tenhle vitamín totiž umí hotové zázraky. Mezi jeho zázračné účinky patří zpomalování tvorby vrásek, funguje na pigmentové skvrny i akné, bledou a unavenou pokožku doslova rozzáří. Trik ale netkví v tom, namazat si obličej citronem. Bohužel to není takto jednoduché.

Vitamín C se do pleti dostává trošku složitěji. Je totiž velmi nestabilní a rychle se odbourává. Vadí mu dokonce vzduch i světlo. Proto nelze jen tak nanést na pokožku. Mnozí výrobci se tak předhánějí, kdo ho dostane do lahvičky co nejsofistikovanějším způsobem a tak, aby zůstaly zachovány jeho pozitivní vlastnosti. Následné výrobky je možné si koupit v podobě různých krémů, sér, kúry nebo jiných produktů.

Co je ale na céčku tak zázračného? Vitamín C je zaprvé silný antioxidant, který neutralizuje volné radikály. Ty vznikají především vlivem slunečního záření, vyskytují se v prostředí se znečištěným ovzduším, pokud kouříte nebo konzumujete nezdravou stravu. A právě volné radikály hrají obrovskou roli v předčasném stárnutí pleti. Navíc vitamín C napomáhá zvyšovat množství kolagenu v pleti. „Céčko“ je tak účinnou zbraní v boji proti stárnutí pleti!

Vyrobit si můžete například domácí pleťovou masku, do které lze přidat pár kapek citronu. Tyto masky se dají vyrobit například z kvalitního jogurtu, medu nebo také droždí. Bohužel v této podobě vitamín C nepůsobí úplně nejlépe. Na řadu tak musí přijít technologie. Nejefektivnější využití vitamínu C nabízí krémy a různá séra.

Například značka Neauvia nabízí kosmetickou řadu s vitamínem C. Ať už se jedná o sérum nebo denní krém, oba obsahují lipofilní stabilizovanou formu vitamínu C, která má výbornou perkutánní absorpci a důležitou roli jako podstatná součást péče o pokožku a boje proti stárnutí. Vyzkoušejte i vy kosmetiku s obsahem vitamínu C a dopřejte své pokožce dostatečnou péči proti stárnutí pleti!

0 Komentáře

Komentujte

Chcete přidat komentář?
Zde můžete!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *