Suché a lámavé vlasy

Léto se pomalu blíží a s ním i vysoké teploty. Ty si užíváme, opalujeme se, jezdíme na dovolené a koupeme se v bazénech. Vysoké teploty, slaná nebo chlorovaná voda, sluneční žár, to vše škodí našim vlasům.

Ty jsou tak, hlavně v letních měsících, hodně suché, lámavé a celkově působí bez života. Myslete tedy zavčas na vaše vlasy a využijte naše tipy na domácí výživové kůry, které vašim vlasům dodají hebkost, lesk a pružnost.

I když se to nezdá, někdy na výživu vlasů stačí jediná ingredience. Například olej. Možná si říkáte – vždyť ten mé vlasy zbytečně zamastí! Nebojte, i takový olej se dá poměrně snadno vymýt z vlasů obyčejným šampónem a teplou vodou. Nebavíme se zde ale o oleji kuchyňském, ale o olejích bohatých na další výživné látky, jako například olej olivový, kokosový nebo arganový. Všechny tyto oleje zabrání dalšímu třepení konečků, jejich lámání a navíc vlasům dodají krásný lesk.

Vyzkoušejte i vy zábal z těchto olejů. Stačí si jej nanést na suché vlasy, zabalit do ručníku a tuto olejovou lázeň nechat působit několik hodin, nejlépe přes noc. Vlasy poté stačí umýt a takovýto zábal opakovat, například co dva týdny. Věřte, že výsledky na sebe nenechají dlouho čekat. Navíc, v případě kokosového oleje vám vlasy budou i krásně vonět!

Dále si můžete vyrobit masky na vlasy z ingrediencí, které máte běžně doma! Hodit se vám tak bude vaječný žloutek, med, citrón, bílý jogurt, banán nebo avokádo. Výborná hydratační maska se dá vytvořit i z rozmačkaného banánu, lžičky medu a kapky olivového oleje.

Zabránit vysoušení vlasů se dá i jinými způsoby. Pokud se často koupete v bazénu nebo moři, zkuste své vlasy namáčet co možná nejméně. Právě ono opakované vysoušení, jak fénem, tak na slunci, vlasy nadměrně zatěžuje. Chraňte je také před nadměrným slunečným zářením, například vhodnou pokrývkou hlavy!

0 Komentáře

Komentujte

Chcete přidat komentář?
Zde můžete!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *